Urzicile sunt plantele care, asemeni spanacului, vestesc începutul primăverii cu fast. Deși pișcă atunci când le culegem, gustul lor este unul deosebit de bun când le gătim.
Urzicile au frunzele acoperite pe deplin de țepi mărunți și ascuțiți din siliciu. Ei sunt goi pe dinăuntru, dar la bază au acid formic și histamine – substanțe responsabile pentru senzația de usturime, precum și acetilcolină – substanță responsabilă pentru senzația de arsură. Aceste substanțe au un efect puternic asupra nervilor din piele, pe care îi irită profund, după cum arată Libertatea pentru Femei.
Mâncarea de urzici este o variantă delicioasă și sănătoasă de a te „răzbuna' pe pișcăturile urzicilor. În combinație cu usturoi, îți va arăta că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie neapărat fadă la gust și plictisitoare.
Iată o rețetă simplă de a pregăti mâncare de urzici.
Foto – 123rf.com