Mâncare de urzici

Mâncare de urzici

Timpi de preparare

 • Timp de preparare: min
 • Timp de gatire: min
 • Gata in: min

Ingrediente

 • 6 grămezi urzici
 • 1 lingură făină
 • 3 căței usturoi
 • 1 ceapă mare

Mod De Preparare

Urzicile sunt plantele care, asemeni spanacului, vestesc începutul primăverii cu fast. Deși pișcă atunci când le culegem, gustul lor este unul deosebit de bun când le gătim.

Urzicile au frunzele acoperite pe deplin de țepi mărunți și ascuțiți din siliciu. Ei sunt goi pe dinăuntru, dar la bază au acid formic și histamine – substanțe responsabile pentru senzația de usturime, precum și acetilcolină – substanță responsabilă pentru senzația de arsură. Aceste substanțe au un efect puternic asupra nervilor din piele, pe care îi irită profund, după cum arată Libertatea pentru Femei.

Mâncarea de urzici este o variantă delicioasă și sănătoasă de a te „răzbuna' pe pișcăturile urzicilor. În combinație cu usturoi, îți va arăta că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie neapărat fadă la gust și plictisitoare.

Iată o rețetă simplă de a pregăti mâncare de urzici.

 1. Spală bine urzicile, folosind niște mănuși, pentru a evita înțepăturile lor. După ce le-ai curățat de orice urme de impurități, opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare.
 2. Lasă urzicile la fiert pentru cinci minute.
 3. Toacă bine ceapa și cățeii de usturoi.
 4. Când au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt – fie cu ajutorul unui cuțit, fie cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Păstrează o cană din apa în care au fiert.
 5. Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine translucidă.
 6. Adaugă urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul tocat.
 7. Adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile.
 8. Amestecă în continuu, pentru a nu se prinde mâncarea de fund.
 9. Este gata când compoziția se îngroașă. Servește mâncarea de urzici caldă, alături de orez, mămăligă, ouă sau carne de pui.

Foto – 123rf.com

Evaluează
1star1star1star1stargray 3.5 / 5 - 44 voturi
Alte rețete