Mâncare mexicană

Retetă Mâncare mexicană

De Ileana,

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g amestec mexican (porumb, ardei gras, mazăre, fasole, morcov)
  • 200 g fasole verde
  • 250 g şunculiţă ţărănească sau costiţă
  • 200 ml supă de legume
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • verdeaţă

Mod De Preparare

1. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei se căleşte şunca tăiată cubuleţe şi ceapa. Se stinge cu supă de legume şi se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă să fiarbă înăbuşit 10 – 15 minute.

2. Se adaugă amestecul mexican şi fasolea verde, apoi se condimentează după gust cu sare, piper şi boia de ardei. După primul clocot se mai lasă pe foc 10 – 15 minute, amestecând uşor fără să se strivească legumele.

3. Dacă este cazul se mai condimentează, iar când se serveşte se presară verdeaţă tocată.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.