1. Se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul. După ce s-a înmuiat şi a devenit sticloasă, se adaugă carnea tocată şi se înăbuşe la foc potrivit.
2. Se stropeşte cu apă călduţă şi se adaugă ardeii şi gogoşarii feliaţi sau tăiaţi cubuleţe. Se lasă să fiarbă aproximativ o oră şi apoi se pune piureul de roşii.
3. Se condimentează cu sare, piper şi boia, atât dulce, cât şi picantă, şi se bagă în cuptor să scadă. Separat, se curăţă ardeii iuţi, se scot sâmburii şi firişoarele picante şi se taie cât se poate de mărunt.
4. Se mai lasă puţin în cuptor şi se serveşte cu pâine coaptă pe vatră sau cu mămăliguţă caldă. Se ornează cu frunzuliţe
de cimbrişor proaspăt.