1. Se alege fasolea uscată şi se pune să se înmoaie, în apă călduţă, de seara până dimineaţa. Se scoate din apă şi se pune să fiarbă de 3-4 ori, până se elimină toxinele.
2. Separat, se alege fasolea verde, se spală şi se fierbe în apă cu sare. Se lasă să dea în câteva clocote şi se scoate în sită să se scurgă.
3. În acest timp, se curăţă ardeii, ceapa şi cartofii, se spală şi se taie cubuleţe. Se pune uleiul într-o cratiţă termorezistentă, apoi se călesc ardeii şi ceapa. Se adaugă şi cartofii şi se înăbuşă cu puţină apă. Treptat, se adaugă fasolea uscată şi fasolea crudă, apă dacă mai este nevoie, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc mic.
4. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii se lasă să scadă la foc mic, apoi se adaugă în mâncare. Aceasta se bagă apoi la cuptor până se rumenește. Se serveşte ornată cu feliuţe de ardei iute şi pătrunjel verde.