1. Se curăţă peştele, se spală foarte bine cu apă rece şi se lasă la scurs. Se dă cu un praf de sare şi se stropeşte cu zeama de la o lămâie. Se acoperă şi se păstrează la rece jumătate de oră.
2. Se dă peştele prin făină, se scutură de surplusul de făină şi se prăjeşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se pune pe un platou şi se lasă să se răcească.
3. Se face un sos marinat din 300 ml apă, oţet şi sare după gust. Se pune pe foc, se adaugă foile de dafin, boabele de piper şi 2-3 linguri de ulei. Se lasă să clocotească 2 minute, apoi se ia de pe foc şi se adaugă 1-2 linguri zeamă de lămâie şi o linguriţă coajă rasă de lămâie. Se acoperă şi se lasă să se răcească.
4. Se toarnă acest sos marinat peste bucăţile de peşte prăjit, puse într-un castron, având grijă să fie acoperite toate bucăţile de peşte. Se acoperă vasul, se păstrează la rece 1-2 zile şi se serveşte la aperitiv.