Marinată mediteraneană

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 kg castraveţi
  • 2 rădăcini de ţelină mari
  • 1 kg morcovi
  • crenguţe de mărar
  • rămurele de viţă de vie
  • 1 litru oţet
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 linguri sare grunjoasă
  • mentă proaspătă
  • apă

Mod De Preparare

1. Castraveţii se spală bine şi se taie felii potrivit de groase, pe lung. Ţelina se curăţă, se spală şi se taie batonaşe.

2. Morcovii se curăţă, se spală şi se taie rondele. Usturoiul se decojeşte.

3. Se face un amestec din oţet, sare, 2 l apă rece, mentă tocată.

4. Într-un borcan încăpător, se aşază frumos, vertical, feliile de castraveţi, printre care se pun căţei de usturoi uşor striviţi, crenguţe de mărar uscat şi rămurele de viţă. Se pun apoi batonaşele de ţelină şi rondelele de morcovi.

5. Se toarnă lichidul deasupra şi se acoperă borcanul.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.