Marmeladă de coacăze

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1,5 kg coacăze
  • zeama de la o lămâie
  • 40 ml lichior de piersici
  • 1,5 kg zahăr

Mod De Preparare

1. Coacăzele se spală foarte bine în mai multe ape.

2. Se stropesc cu zeama de lămâie, se toarnă peste ele zahărul şi se lasă într-un lighean acoperit minimum o oră, ca să lase sirop.

3. După aceea, se pun pe aragaz, la foc mic, circa 10 minute, amestecând încontinuu.

4. Se adaugă apoi lichiorul şi se mai lasă pe foc circa 5 minute, cât să cloco­tească de câteva ori.

4. Cât e încă fierbine, marmelada se toarnă în borcane. Se fierbe 15 minute la bain marin, apoi se lasă la răcit şi se depozitează.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.