Marmitako de somon

Marmitako de somon

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 file de somon
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapă dulce
  • 1 ardei gras verde
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță de boia dulce și mărar
  • 10 ml ulei de măsline
  • o legătură de pătrunjel
  • 2 roșii prunișoare
  • un cubuleț concentrat de supă de pește dizolvat în 2 pahare de apă călduță
  • 2 linguri oțet
  • sare

Mod De Preparare

Marmitako (marmita, marmite sau sorropotún) este o tocană de pește originară din nordul Spaniei (Asturias, Țara Bascilor, Cantabria).

Cum se face marmitako de somon

  1. Într-un blender se pasează roșiile cu usturoi.
  2. Într-o tigaie se încinge puțin ulei. Se taie ceapa și ardeiul în bucăți potrivite și se gătesc la foc mic timp de 6 minute amestecând din când în când.
  3. Se adaugă piureul de roșii cu usturoi. Se amestecă și se mai gătește timp de 4 minute. Se adaugă sare. Se acoperă și se lasă se se gătească.
  4. Se adaugă mărarul și boia dulce.
  5. Cartofii se taie în bucăți mari și se adaugă și ei în tocană. Se gătește 3 minute și apoi se adaugă apa în care s-a dizolvat cubul pentru supă de pește. Se adaugă și oțetul.
  6. Se lasă să se gătească 15 minute cu capac.
  7. Se taie somonul în bucăți mari și se adaugă în marmitako. Se gătește 8 minute la foc mediu.
  8. Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat.
Evaluează