Mod De Preparare
Marmitako (marmita, marmite sau sorropotún) este o tocană de pește originară din nordul Spaniei (Asturias, Țara Bascilor, Cantabria).
Cum se face marmitako de somon
- Într-un blender se pasează roșiile cu usturoi.
- Într-o tigaie se încinge puțin ulei. Se taie ceapa și ardeiul în bucăți potrivite și se gătesc la foc mic timp de 6 minute amestecând din când în când.
- Se adaugă piureul de roșii cu usturoi. Se amestecă și se mai gătește timp de 4 minute. Se adaugă sare. Se acoperă și se lasă se se gătească.
- Se adaugă mărarul și boia dulce.
- Cartofii se taie în bucăți mari și se adaugă și ei în tocană. Se gătește 3 minute și apoi se adaugă apa în care s-a dizolvat cubul pentru supă de pește. Se adaugă și oțetul.
- Se lasă să se gătească 15 minute cu capac.
- Se taie somonul în bucăți mari și se adaugă în marmitako. Se gătește 8 minute la foc mediu.
- Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat.