Mod De Preparare
Maruxas sunt biscuiți cu frișcă cu origini în regiunea Ferrol, Galicia. Inițial a fost o rețetă de familie realizată cu produse proaspete, direct din curtea casei.
Rețeta clasică a fost reînviată de Mercedes Guerreiro, o localnică din regiunea Ferrol și astfel maruxas au devenit faimoase în toată lumea.
Cum se prepară Maruxas de nata- biscuiți spanioli cu frișcă
- Într-un castron se amestecă cele două tipuri de zahăr.
- Se adaugă smântâna pentru frișcă. Cu ajutorul unui mixer electric se mixează amestecul.
- Se adaugă făina, se omogenizează cu o spatulă. Aluatul obținut se frământă cu mâinile până începe să se desprindă de marginea vasului.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Se tapetează o tavă de cuptor cu foaie de copt.
- Din aluat se formează biluțe de mărimea unei nuci și se pun la distanță pe tavă. Se aplatizează ușor cu mâna.
- Maruxas se coc timp de 20 de minute.
- Se lasă la răcit înainte de a se consuma.
- Biscuiții spanioli cu frișcă sunt minunați alături de o cană de cafea sau ceai.