Mazăre cu pui

De Bianca Prangate,

Ingrediente

  • 800 g mazăre verde la conservă
  • 2 cepe mici
  • 300 ml pulpă de roșii
  • 500 g piept de pui
  • 200 ml apă
  • 50 ml ulei
  • sare și piper după gust
  • 2 frunze de dafin

Mod De Preparare

Mazărea face parte din familia leguminoaselor și este un ingredient de bază în multe mâncăruri: de la tocănițe și piureuri la salate și ciorbe.

Aroma sa ușor dulceagă este îndrăgită de multă lume, de aici și popularitatea mâncărurilor cu mazăre. Mazărea este bogată în proteine, fiind recomandată în dietele vegetariene adeseori. Ba mai mult, are puține calorii.

La aceste beneficii se adaugă faptul că mazărea are multe vitamine, cum ar fi vitamina A, vitamina C și vitamina K. Are, de asemenea, calciu, fier și zinc în compoziție. Totodată, asigură aportul de fibre necesar unui tranzit intestinal corect.

Un fel de mâncare cu mazăre foarte popular este mazărea cu pui. Îmbină elementele benefice ale leguminoaselor cu proprietățile nutriționale ale cărnii albe, fiind o alegere gustoasă și sănătoasă atât pentru prânz, cât și pentru cină.

  1. Tăiem pieptul în cubulețe mici și îl condimentăm cu sare și piper după gust.
  2. Într-o tigaie punem uleiul la încins și punem puiul în tigaie. După câteva minute, adăugăm apa și acoperim tigaia cu un capac.
  3. După 30 de minute, scoatem puiul din tigaie. Punem în locul său ceapa, pe care o călim până devine translucidă.
  4. Punem și pulpa de roșii și amestecăm bine, condimentând cu sare și piper.
  5. În sosul de roșii și ceapă se adaugă puiul împreună cu mazărea bine scursă din conservă.
  6. Lăsăm cinci minute mâncarea pe foc, acoperind cu un capac.
  7. După ce trec cele cinci minute, mâncarea este gata să fie servită!

Foto: 123rf.com