Medalion-fantezie

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 300 g ficat de pasăre
  • 1 ceapă
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1 gogoşar, un castravete şi frunze de salată pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se spală conopida, se desface în buchete şi se pune la fiert în apă cu puţină sare.

2. Se curăţă ceapa şi se taie solzişori. Ficatul se spală şi se lasă la scurs. Se pun ceapa şi ficatul într-o oală cu puţin ulei, se adaugă o cană cu apă, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit.

3. Pe o farfurie întinsă se pun frunze de salată. Deasupra, se aşază buchetele de conopidă şi printre ele, ficatul fiert.

4. Se ornează totul cu felii de gogoşar şi de castravete. Se poate servi cu salată de roşii.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.