Melcişori cu brânză şi busuioc

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 50 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 125 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4 frunze busuioc
  • 100 g seminţe de dovleac
  • 300 g telemea de vacă
  • 2 ouă
  • 1 ou pentru uns

Mod De Preparare

Melcişorii cu brânză şi busuioc sunt gustarea perfectă pentru invitaţi. Iată o reţetă simplă cu brânză telemea:

1. Se cerne făina şi se lasă 1-2 ore la temperatura camerei.

2. Se prepară, între timp, maiaua, din drojdia frecată cu o parte din laptele călduţ şi 2 linguri de făină.

3. Se pune făina pe marginile bolului şi se adaugă ouăle, restul de lapte, seminţele de dovleac, sarea, untul, ma­iaua şi grăsimea şi se încoporează prin frământare. Se lasă să crească lângă o sursă de căldură.

4. Separat, se pasează brânza şi se amestecă bine cu ouăle bătute. Se adaugă busuiocul tăiat mărunt. Se scoate aluatul şi se întinde.

5. Se întinde crema de brânză, se rulea­ză şi se taie cu un cuţit. Se ung cu unt şi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc la 150°C până se rumenesc frumos.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.