Mod De Preparare
Merele caramelizate sunt nelipsite de la târguri, bâlciuri și petreceri câmpenești. Prepararea lor nu este deloc complicată, iar cei mici și cei mari le adoră.
Cum se fac merele caramelizate
- Într-o tigaie se adaugă zahărul apa, esența de vanilie și untul. Se încălzește la foc mediu și se amestecă constant.
- Când compoziția devine omogenă, se adaugă colorantul alimentar roșu respectând indicațiile de pe etichetă.
- Sosul de caramel va va îndepărta de pe foc când va începe să formeze bule.
- Se înfige câte un băt de lemn (frigăruie) în mijlocul cotorului merelor.
- Merele se scufundă în sosul de caramel, se lasă pe o foaie de copt și se lasă la răcit. Cine dorește grăbirea procesului de răcire poate lăsa merele cramelizate în frigider pentru 15 minute.
Cum se decorează merele caramelizate
Pentru cine dorește un desert mai apetisant poate orna/decora merele carmelizate înainte ca soul de caramel să se răcească.
Merele caramelizate se pot orna cu fulgi de ciocolată, figurine pentru decorarea torturilor, alune, nuci etc. Pentru un plus de dulceață, merele pot fi decorate chiar și cu ciocolată albă topită.