1. Carnea de mici, ceapa şi usturoiul, tocate fin, cimbrul, boiaua, vegeta, sa-re şi piper după gust se amestecă. Se formează rulouri groase de un deget şi se pun la rece. Se rumenesc 10 minute, întorşi pe fiecare parte.
2. Pâinea se prăjeşte câteva minute, fără grăsime, cu pudra de muştar. Se lasă la răcit, apoi se înmoaie cu apă călduţă. Brânza se taie cubuleţe. Se amestecă ingredientele, adăugând ore-gano, oul şi uleiul, sare şi piper. Se lasă la rece, o oră. Se formează 8 chiftele mari. Se pun pe grătar şi se rumenesc 7 minute pe fiecare parte.
3. Se face un sos din roşia curăţată depiele şi zdrobită. Ceapa şi usturoiul securăţă şi se toacă fin. Se amestecă toate şi se potrivesc de sare şi piper.
4. Pentru un gust rafinat, serviţi preparatele cu sos Tzatziki şi salată verde. Truc: Stropeşte preparatele, în timp ce se rumenesc, cu bere blondă.