Midiile sunt considerate o delicatesă – și pe bune dreptate. Ele sunt servite în cele mai bune restaurante ale lumii, dar poți să le prepari și la tine acasă.
Midiile sunt un tip de moluște cu cochilia solidă, care trăiesc în grupuri mari în Marea Mediterană și în Marea Neagră, dar și pe coasta Californiei, Japoniei și Africii de Sud.
Fără midii, apa marină nu ar putea să fie filtrată la fel de bine. Ele filtrează 82 de litri de apă marină în numai o zi, reținând nu numai oxigen, ci și agenți periculoși, de tipul bacteriilor și substanțelor chimice toxice. Din cauza poluării, 60% din midii au defecte genetice – însă nu se cunosc efectele pe care aceste mutații le pot avea asupra corpului uman, potrivit Live Strong.
Cu toate acestea, midiile au și macronutrienți și micronutrienți esențiali. Ele au foarte multe proteine și puțini carbohidrați și grăsimi, făcându-le perfecte pentru o dietă echilibrată. Mai mult, conțin vitamina B-12, fosfor și fier.
Iată cum poți prepara midii la tine acasă:
Foto: 123rf.com