1. Se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ. Se toarnă apoi într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se amestecă puţin. Se acoperă şi se lasă să crească într-un loc cald, 10-15 minute.
2. Între timp, se bat gălbenuşurile cu şofran, sare şi restul de zahăr.
3. Se frământă maiaua crescută cu restul de făină, gălbenuşurile şi untul, până se obţine un aluat care se desprinde uşor de pe vas. Se acoperă cu un şervet şi se pune la dospit, într-un loc cald, ferit de curent, 30 minute. Se formează apoi „mieii” şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
4. Caisele bine scurse se taie felii. Din făină, unt şi zahăr pudră se frământă un aluat fraged.
5. Se ung „mieii” cu gălbenuşul amestecat cu nuca de cocos şi laptele, apoi se presară feliile de caise şi bucăţi mici de aluat fraged. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute.
6. Când se răcesc se pudrează cu zahăr vanilat.