Mingiuţe cu brânză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 150 g unt
  • 1 cana lapte
  • 50 g drojdie
  • 3 lingurite zahăr
  • 1 lingurita rasă de sare
  • frişcă pentru ornat
Pentru umplutură
  • 200 g brânză dulce
  • 1 ou
  • 1 lingura smântână
  • 1 lingurita făină
  • sare, vanilie şi zahăr după gust
  • 1 ou pentru uns
  • 50 g stafide
  • zahăr vanilat, esenţă de vanilie, coajă rasă de lămâie

Mod De Preparare

1. Se cerne făina într-un vas, se face loc la mijloc şi se pune untul moale. Se frământă uşor şi după ce untul cuprinde toată făina se adaugă, încetul cu încetul, laptele, în care s-a înmuiat drojdia, zahărul şi sarea.

2. Se frământă bine şi, când aluatul nu se mai lipeşte de vas, se dă la rece, lăsându-l să crească încet, cam o oră.

3. Umplutura se prepară din brânza pasată, ou, sare, smântână, făină, zahăr şi stafide. Se adaugă arome după gust. Se amestecă bine ingredientele, până se obţine o pastă omogenă.

4. După ce coca a crescut, se întinde o foaie şi se taie pătrate, care se umplu cu cremă. Acestea se împăturesc, se ung cu ou bătut şi se aşază în tava de copt, unsă şi tapetată în prealabil.

5. Se coc la foc potrivit, până capătă o nuanţă aurie. Se servesc calde sau reci, pudrate cu zahăr şi decorate cu frişcă.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.