Rețetă rapidă, simplă și delicioasă, din ingrediente de bază. Fie că alegi să faci aceste mini frittata pentru micul dejun sau ca aperitiv rapid și sățios pentru momentele în care te trezești cu musafiri neașteptați, sunt alegerea perfectă! Sunt atât de ușor de făcut încât și cel mai neîndemânatic bucătar va primi numai complimente pentru ele.
Din ingredientele date îți vor ieși 48 de bucăți, așa că este cel mai indicat să folosești o tavă pentru copt 24 de mini brioșe.
Taie legumele mărunt și pune-le în boluri separate. Apoi pune, din ele, pe rând, în fiecare spațiu din tava de brioșe.
Bate ouăle într-un bol mare, cu smântâna și ceapa tocată mărunt. Asezonează cu sare și piper. Toarnă rezultatul peste legumele din tavă și presară deasupra brânza (de oaie, de vacă etc., la alegere) și parmezanul – ambele rase.
Dă la cuptor, micșorând focul la mediu, timp de 8 minute.
Se servesc calde.
Foto: thinkstock.com
Rețete asemănătoare:
Mini quiche în crustă de pâine