Învață să prepri rapid niște mini tarte cu cremă de lămâie în formă de floricele. Sund delicioase, superbe și foarte potrivite pentru primăvară.
Pentru aluatul de coji de mini tarte floricică, amestecă untul cu sarea, zahărul și făina până ce obții un aluat sfărâmicios.
Adaugă smântâna și amestecă cu un mixer pentru aluat, până ce se leagă compoziția. Formează o bilă de aluat și dă la rece în folie de plastic.
Cât timp aluatul se răcește poți prepara o cremă de lămâie după preferințe, o cremă de vanilie, sau chiar de ciocolată. Dacă vrei ca tartele să fie mai ușoare, poți sări peste acets pas și vei umple mini tartele floricică cu gem de caise sau căpșuni.
Rulează cu un sucitor aluatul în strat relativ gros (dacă este foarte subțire, se va rupe când formezi floricelele din cocă).
Folosind o formă pentru tăiat biscuiți în formă de floare, taie mai multe căpăcele de aluat cu petale.
Pune fiecare floricică de aluat deasupra unei forme de brioșe și apasă cu grijă, astfel încât să întinzi aluatul și petalele să rămână pe marginea formei, iar forma să fie umplută cu aluatul întins și subțiat.
Înțeapă cu o furculiță fundul fiecărei coji de mini tartă și dă la cuptor la foc iute (220 grade) circa 5-7 minute, până devin rumenite. Scoate tava din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar sau platou.
Umple fiecare mini tartă floricică cu crema de lămâie, vanilie, ciocolată sau gem. Pudrează cu zahăr pudră pe deasupra și servește de la rece.
Alte compoziții care pot fi folosite la aceste mini tarte sunt: cremă nutella, budincă de vanilie, creme cu fructe de pădure, etc.