Îţi plac amandinele? Învaţă să le prepari singură în casă! Această reţetă de miniamandine cu frişcă se face uşor şi este delicioasă!
1. Pentru blat, se bat albuurile spuma cu apa şi zaharul si se adauga treptat galbenuşurile batute şi frecate cu ulei.
2. Faina si cacaua amestecate înainte se adauga peste oua si se amesteca cu atenţie. Se toarna apoi totul în tava de copt tapetata cu hârtie. Se coace 25 de minute.
3. Între timp, pentru crema, ouale si zaharul se pun la bainmarie si se amesteca pâna ce se obţine o smântâna nu foarte groasa. Apoi se adauga cacaua, se mai lasa 2 minute si se retrage de pe foc. Dupa ce s-a racorit, se amesteca cu untul.
4. Pentru sirop se fierb, zaharul si apa si la final se pune esenţa. Blatul se taie în doua parţi, una se asaza pe un suport drept, se însiropeaza si se unge cu crema. Se asaza si a doua parte de blat, se însiropeaza si ea.
5. Se pregateste glazura pentru care, peste ciocolata rupta bucaţi, se toarna frisca lichida bine încalzita. Se amesteca, nu pe foc, si dupa ce s-a topit ciocolata, se toarna peste blat. Se lasa asa 2 ore si apoi se serveste cu un moţ de frisca deasupra.