Minichiftele din cartofi cu brânză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 1 lingurita chimen
  • 100 g brânză telemea
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Se curăţă cartofii de coajă şi se rad pe răzătoarea cu găuri mari. După ce se storc bine de suc, la cartofii raşi se adaugă oul, brânza, chimenul şi se asezonează cu sare şi piper, după gust.

2. Din compoziţia astfel obţinută se modelează chiftelele. Se prăjesc în ulei, la foc potrivit, până se rumenesc frumos pe o parte si pe cealaltă. Se lasă la răcit şi se aşază în forme de hârtie colorată. La sfîrşit, se garnisesc cu pătrunjel şi ardei roşu.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.