Se pune uleiul cu apa la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă treptat făina, amestecându- se bine până se desprinde aluatul de pe marginea cratiţei.
Se lasă la răcit şi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continuu până se omogenizează.
Se tapetează o tavă cu unt şi făină. Se ia cu linguriţa din aluat şi se pune în tavă. Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute, după care se lasă să se răcească.
Între timp, se prepară crema. Se amestecă bine cu telul laptele, făina, zahărul, gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Se pune vasul pe foc şi se amestecă încontinuu până se îngroaşă.
Se bat bine albuşurile spumă şi se amestecă cu untul. Se adaugă la compoziţia de gălbenuşuri şi se omogenizează.
Se taie gogoşelele pe jumătate şi se umple cu crema. Se pudrează cu zahăr pudră.