Învaţă să prepari nişte delicioase minitarte cu cremă de lămâie ca la mama acasă.
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, se amesteca cu lingura de lemn untul si zaharul. Dupa ce acesta din urma se topeste, se adauga oul si faina. Aluatul se strânge într-o bila care se înveleste în folie de plastic si se da la frigider pentru o ora. Apoi, aluatul se întinde cu sucitorul si fie se lasa întreg pentru o forma mare de copt, fie se taie bucaţi de marimea formelor mici de copt. Se coace aluatul 15-20 minute si apoi se lasa sa se raceasca.
2. Pentru crema, se pregateste un ansamblu bain-marie si coaja lamâilor se rade. Într-un vas se pun zaharul si coaja si se amesteca cu degetele pentru ca zaharul sa devina umed si parfumat. Cu telul se amesteca adaugând ouale. Lamâile se storc de zeama si se adauga peste oua.
3. Vasul se asaza la bain-marie si se fierbe amestecând constant pâna ce capata consistenţa unei creme, aproximativ 10 minute. Când devine groasa, crema e gata si se scoate de la bain-marie pentru a se raci.
4. Se adauga untul în crema de lamâie si se amesteca bine cu telul sau cu mixerul.
5. Se toarna crema în aluatul de tarte, se decoreaza cu fructe dupa gust si se servesc.