Minitrigoane cu nucă

Minitrigoane cu nucă

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Aluat
  • 250 g făină
  • 150 g margarină
  • 70 g nuci măcinate
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingurita coajă de lămâie
Cremă
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr tos
  • 200 g nuci măcinate
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri zahăr pudră pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se face un aluat din făină, margarină, gălbenuşuri, nuci măcinate şi coajă de lămâie. Se frământă rapid, se acoperă cu o folie şi se lasă jumătate de oră la frigider.

2. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3 – 4 mm şi se taie în forme mici, triunghiulare, care se pun într-o tavă unsă cu grăsime. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, numai 8 – 10 minute. Se scot cu atenţie şi se pun deoparte.

3. Într-o oală cu fundul gros se caramelizează uşor zahărul. Se adaugă la cald unul câte unul gălbenuşurile, amestecându-se continuu, apoi nucile măcinate şi untul frecat spumă.

4. Cu această cremă, fără să se lase să se răcească, se umplu trigoanele. Se ornează cu zahăr pudră şi se servesc a doua zi.

Evaluează