Miss „Mandarina”

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 mandarine
  • 200 g boabe struguri
  • 100 ml sirop de struguri
  • 500 suc de mandarine
  • 100 ml apă
  • 4 foi gelatină
  • 3 tablete zaharină/3 linguriţe fructoză
  • 1 lingurita miere
  • frunze de mentă

Mod De Preparare

1. Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Sucul de mandarine şi apa se pun la fiert, se adaugă gelatina şi zaharina. Se lasă să se îngroaşe compoziţia, apoi se ia de pe foc.

2. Între timp, se taie mărunt mandarinele, inclusiv coaja şi se pun în cupe. Peste ele se toarnă compoziţia de jeleu şi se dau la rece 2 ore.

3. Sucul de struguri se pune la fiert cu mierea, până se îngroaşă, apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

4. Se scoate jeleul pe o farfurie şi se ornează cu boabe şi sirop de struguri, coajă de manadarină tocată mărunt şi frunzuliţe de mentă, ca decor.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor