Mititei cu garnitură de orez

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g carne de mici
  • 250 g orez
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 6 linguri ulei
  • 1 ţelină
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei iute
  • 1 litru supă de legume
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • 150 g iaurt
  • pătrunjel verde

Mod De Preparare

1. Orezul se curăţă, se spală şi se lasă la înmuiat în apă rece. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se călesc în ulei încins. Se adaugă ţelina şi ardeiul gras tocate mărunt. Se stinge cu supa de legume fierbinte, se condimentează cu sare, piper, boia, ardei iute fin tocat şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5 – 10 minute.

2. Se adaugă orezul şi după primul clocot se acoperă şi se lasă la foc mic 10 minute. Se dă deoparte şi se acoperă cu un şervet de bucătărie, aşteptând 15 de minute să se umfle boabele de orez.

3. Între timp, mititeii se frig la grătar, la foc iute. Se servesc calzi cu garnitură de orez, la care se poate adăuga o lingură de iaurt condimentat după gust cu sare, piper şi pătrunjel verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă