Mititei la grătar

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g carne tocată de vită
  • 200 g carne tocată de oaie
  • 3-4 linguri apă
  • 1 praf bicarbonat
  • 4 căţei usturoi
  • 2 vinete
  • 2-3 ardei capia
  • cimbru
  • oregano
  • piper
  • sare

Mod De Preparare

1. Se amestecă cele două tipuri de carne tocată cu sare, piper, cimbru, oregano, usturoi pisat, bicarbonat şi apă. Se frământă compoziţia aproximativ 30 de minute până se obţine o pastă bine legată.

2. Se acoperă cu o folie şi se bagă la rece. Între timp, se curăţă vinetele de coajă şi se taie felii, se presară sare şi se pun la scurs aproximativ o oră.

3. În acest timp, se pregăteşte grătarul, se unge cu puţină grăsime sau cu ceapă şi se lasă focul potrivit ca să nu se ardă mititeii. Se pregătesc beţele, se ung cu grăsime sau cu apă. Micii se rulează şi apoi se înfig în beţe.

4. Se pun pe grătar şi apoi se aşază vinetele şi ardeii. După ce s-au rumenit, se servesc cu vinete coapte şi ardei. Se ornează cu cimbrişor verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă