Mix de legume cu ciuperci

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g ciuperci (ghebe, mânătărci)
  • 500 g conopidă
  • 4 gogoşari
  • 4 cepe
  • 2 dovlecei
  • 1 litru apă
  • 500 ml oţet
  • boabe de muştar
  • boabe de piper alb
  • 10 lingurite zahăr
  • 30 g sare neiodată

Mod De Preparare

1. Se spală ciupercile, se curăţă bine şi se opăresc în apă cu puţină sare. Se curăţă ceapa şi se spală, la fel şi dovleceii, conopida şi gogoşarii. Se înlătură cotoarele, codiţele şi de la gogoşari se scot seminţele. Conopida se desface bucheţele, dovleceii se taie felii sau cubuleţe, în funcţie de preferinţe, la fel şi gogoşarii şi ceapa.

2. Separat, într-un vas se pregăteşte un amestec din apă, oţet, zahăr, sare, piper şi muştar. Se pune vasul pe foc, iar când dă în clocot se opăresc pe rând gogoşarii, conopida, ceapa, apoi dovleceii şi, în final, ciupercile.

3. Se aşază legumele şi ciupercile opărite în borcanele spălate şi sterilizate la cuptor timp de 5 minute, în prealabil. Se toarnă pe deasupra soluţia în care au fost opărite şi apoi se închid ermetic cu capace sau cu celofan. Se pun apoi să fiarbă într-un alt vas, la bainmarie, timp de 30 de minute.

4. Se scot şi se lasă să se răcească învelite într-o pătură, până a doua zi.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.