Mix de pepene vanilat

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g zahăr tos
  • 6 gălbenuşuri
  • 2 lingurite esenţă de vanilie
  • 500 ml lapte
Pentru îngheţata de vanilie
  • 2 felii pepene roşu
  • 4 felii pepene galben
  • 250 ml frişcă lichidă
Pentru ornare
  • frişcă (tub)
  • 50 g căpşuni
  • 1 ciorchine struguri negri
  • 100 g ciocolată topită

Mod De Preparare

1. Îngheţata de vanilie se prepară ca la reţeta alăturată. Ciocolata se topeşte într-un recipient, la foc mic, cu puţină apă.
2. După ce se scoate îngheţata de la congelator, se distribuie în cupe. Feliile de pepene se taie în cubuleţe, apoi se pun peste îngheţată şi se adaugă frişca.
3. La final se pun căpşunile tăiate şi boabele de struguri, apoi topping-ul de ciocolată.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.