Mix oriental

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 muşchi de vită cam de 800 g
  • sare de mare
  • 3-4 boabe piper negru
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 cana must
Pentru umplutură
  • 4 felii pâine fără sare
  • 6 fire de ceapă verde
  • 100 g brânză dulce
  • 2 albuşuri
  • 1 praf sare
  • 1 lingura ulei
  • 50 ml lapte degresat

Mod De Preparare

1. Se pun într-un bol feliile de pâine, se adaugă laptele călduţ, ceapa tăiată rondele, uleiul, brânza, un praf de sare şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu o lingură de lemn şi se obţine o compoziţie foarte bine legată.

2. Muşchiuleţul de vită se curăţă de pieliţe şi se taie pe lung, aşa încât să poată fi desfăcut şi rulat. Se bate cu ciocanul pentru şniţel, se unge cu puţin ulei şi se lasă câteva minute la rece.

3. Se tapetează tava cu ulei şi pesmet, se scoate muşchiul de vită de la rece, se toarnă umplutura, se rulează cu atenţie să nu iasă compoziţia, se leagă cu o sfoară şi se aranjează în tavă. Se stropeşte cu must şi se bagă în cuptorul încins.

4. După ce s-a rumenit, se scoate din tavă şi se lasă câteva minute să se răcească. Se taie şi se serveşte pe frunze de salată verde ornată cu feliuţe de roşii.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.