Morcovi marinaţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg morcovi tineri
  • 1 legatura mărar
  • 2 legaturi rozmarin
  • 3 crengute cimbru
  • 500 ml vin alb
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingurita sare
  • frunze de dafin
  • ulei, apă

Mod De Preparare

1. Morcovii se curăţă şi se taie fâşii.

2. Vinul se toarnă într-un vas şi se amestecă cu 500 ml apă, frunzele de dafin, rozmarinul, cimbrul, mărarul, sarea şi piperul. Vasul se pune pe foc şi se lasă să dea în clocot. Apoi se adaugă morcovii şi se lasă la fiert  15 minute, la foc mic.

3. Se strecoară, se aşază morcovii în borcane şi se toarnă deasupra zeama, cu tot cu verdeţuri şi condimente, fără să se umple recipientul la maximum.

4. Se toarnă deasupra un strat de ulei, cam de un deget grosime şi se închide ermetic borcanul.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma