Mousse de căpșune: cel mai răcoritor desert pentru vară

Mousse de căpșune: cel mai răcoritor desert pentru vară

Ingrediente

 • 600 g căpșune proaspete
 • 400 ml smântână dulce pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
 • 170 g zahăr pudră
 • 15 ml esență de vanilie
 • 30 ml zeamă de lămâie
 • 12 g foi de gelatină

Mod De Preparare

Mousse de căpșune: un desert minunat și fin, care poate fi servit fie simplu, fie încorporat în torturi cu arome de vară. Descoperă cum să îl prepari!

Mousse-ul este un desert cu consistență moale, care încorporează mult aer în compoziție, care îi dă o textură ușoară. Cele mai celebre arome folosite la mousse sunt ciocolata, vanilia, cafeaua, caramelul și fructele.

Acum că este vară, căpșunele sunt unul dintre cele mai la îndemână fructe pe care le putem folosi în rețetele de desert. Fie că le cumpărăm de la supermarket sau le culegem din grădină, cert este că ele constituie o adiție pe cât de delicioasă, pe atât de sănătoasă în ceea ce pregătim în bucătărie.

Un mod inedit de a folosi căpșunele în deserturi este într-un mousse de căpșune. Fin, dulce-acrișor, acest mousse cucerește până și pe cei mai mofturoși meseni.

 1. Căpșunele se spală și se taie în cuburi mici.
 2. Se pun într-o oală cu zahărul, esența de vanilie și zeama de lămâie. Se lasă 10 minute la fiert, până se formează un sirop.
 3. Între timp, foile de gelatină se lasă la hidratat în apă.
 4. Căpșunele și siropul format se pasează cu blenderul, formând un sos de căpșune.
 5. Foile de gelatină se scurg și se pun în sosul de căpșune. Se amestecă până se dizolvă gelatina, apoi se lasă la răcorit.
 6. Smântâna lichidă rece se bate până capătă ținută. Ea nu trebuie să fie complet tare.
 7. Frișca se încorporează treptat cu o spatulă în sosul de căpșune.
 8. Mousse-ul se pune în pahare transparente și se lasă la frigider. Opțional. se poate decora cu mai multe căpșune, după preferințe.

Foto: 123rf.com

Evaluează