Mousse de ciocolată clasic: cum îl pregătești

Mousse de ciocolată clasic: cum îl pregătești

Ingrediente

  • 330 g ciocolată neagră cu cel puțin 70% cacao
  • 375 ml smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30%
  • 20 g zahăr alb
  • 20 g zahăr pudră
  • 90 ml apă fierbinte
  • 3 ouă

Mod De Preparare

Mousse de ciocolată: un desert de bază, care poate fi servit ca atare sau încorporat cu succes în prăjituri și torturi. Tu știi să îl prepari?

Mousse-ul este un desert cu consistență moale, care încorporează mult aer în compoziție, care îi dă o textură ușoară. Cele mai celebre arome folosite la mousse sunt ciocolata, vanilia, cafeaua, caramelul și fructele.

Când faci mousse de ciocolată, este bine să alegi o ciocolată neagră de bună calitate. Conținutul de cacao este și el important. Dacă are mai puțin de 70%, crema se va lichefia. Dacă are peste 90%, va deveni ca o budincă.

Iată cum poți pregăti un mousse de ciocolată fin la tine acasă:

  1. Smântâna se toarnă într-un bol și peste ea se pune ciocolata.
  2. Bolul se pune pe bain-marie și se amestecă până când ciocolata se topește.
  3. Odată obținut ganache-ul de ciocolată, se ia de pe foc. Se toarnă treptat apa fierbine, mixând tot timpul.
  4. Ouăle se separă. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul pudră, până consistența aduce aminte de o cremă.
  5. Crema de gălbenușuri se toarnă peste amestecul de ciocolată și se amestecă foarte repede, pentru a nu se coagula gălbenușul de ou.
  6. Albușurile se bat până devin ca o spumă tare, care nu cade din bol în nicio poziție.
  7. Peste albușuri se toarnă zahărul alb și se amestecă, până obținem o cremă lucioasă.
  8. Smântâna lichidă se bate până capătă ținută.
  9. Amestecul de ciocolată se pune la frigider după ce s-a răcit, unde se lasă un sfert de ceas.
  10. Încorporăm treptat bezeaua și frișca în mousse cu o spatulă.
  11. Servim acest mousse de ciocolată ca atare sau îl încorporăm într-un desert.

Foto: 123rf.com

Evaluează
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 2 voturi