Mod De Preparare
Mousse de ciocolată: un desert de bază, care poate fi servit ca atare sau încorporat cu succes în prăjituri și torturi. Tu știi să îl prepari?
Mousse-ul este un desert cu consistență moale, care încorporează mult aer în compoziție, care îi dă o textură ușoară. Cele mai celebre arome folosite la mousse sunt ciocolata, vanilia, cafeaua, caramelul și fructele.
Când faci mousse de ciocolată, este bine să alegi o ciocolată neagră de bună calitate. Conținutul de cacao este și el important. Dacă are mai puțin de 70%, crema se va lichefia. Dacă are peste 90%, va deveni ca o budincă.
Iată cum poți pregăti un mousse de ciocolată fin la tine acasă:
- Smântâna se toarnă într-un bol și peste ea se pune ciocolata.
- Bolul se pune pe bain-marie și se amestecă până când ciocolata se topește.
- Odată obținut ganache-ul de ciocolată, se ia de pe foc. Se toarnă treptat apa fierbine, mixând tot timpul.
- Ouăle se separă. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul pudră, până consistența aduce aminte de o cremă.
- Crema de gălbenușuri se toarnă peste amestecul de ciocolată și se amestecă foarte repede, pentru a nu se coagula gălbenușul de ou.
- Albușurile se bat până devin ca o spumă tare, care nu cade din bol în nicio poziție.
- Peste albușuri se toarnă zahărul alb și se amestecă, până obținem o cremă lucioasă.
- Smântâna lichidă se bate până capătă ținută.
- Amestecul de ciocolată se pune la frigider după ce s-a răcit, unde se lasă un sfert de ceas.
- Încorporăm treptat bezeaua și frișca în mousse cu o spatulă.
- Servim acest mousse de ciocolată ca atare sau îl încorporăm într-un desert.
Foto: 123rf.com