Mozarella vegană sau mozarella de post

Mozarella vegană sau mozarella de post

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 100 grame caju
  • 190 ml lapte de soia
  • 1 lingură oțet de mere
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingură drojdie de bere
  • 1 linguriță de sare

Mod De Preparare

Poate că brânza mozarella de post/vegană nu este același lucru cu mozarella din lapte din bivoliță, dar este un înlocuitor perfect pentru persoanele care au intoleranță la lactoză, pentru cine ține post sau pentru cine are o dietă vegană. Cel mai mare avantaj este că este gata în mai puțin de o oră.

Cum se prepară mozarella de post sau mozarella vegană

1. Se pun cele 100 g de caju la înmuiat.
2. Toate ingredientele din lista de mai sus se pun într-un blender și se pasează alături de caju-ul scurs de
apă.
3. Amestecul de mozarella de post se pune într-o cratiță/tigaie și se încălzește. Se amestecă continuu
pentru a preveni lipirea sau formarea cocoloașelor. Se amestecă până ce amestecul se strânge într-o bilă
cu textură cauciucată.
4. Într-un castron se pune apă foarte rece și cuburi de gheață. Se formează bile mici de mozarella
vegană și se pun în apa rece pentru a se răci complet. Se lasă 10-15 minute.
5. Când se dorește folosirea lor, se scurg de apă și se taie felii.
6. Mozarella de post se poate ține la frigider în saramură.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot