Musaca de cartofi ca la mama acasă cu carne de porc și legume, după o rețetă simplă.
1. Cartofii se spală şi se fierb întregi, necurăţaţi, în apă cu sare. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă carnea şi ardeiul tăiat cubuleţe, apoi se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă şi se lasă la foc potrivit, până ce scade apa lăsată de carne, apoi se ia de pe foc. Se încinge cuptorul.
2. Cartofii fierţi se scurg de apă, se curăţă de coajă şi se paseasă. Se adaugă untul şi se condimentează cu sare.
3. Carnea prăjită şi răcită se amestecă cu pasta de roşii, un ou bătut şi smântână. Se condimentează şi se pune într-un vas termoizolant. Se adaugă cartofii pasaţi, iar deasupra se toarnă un ou bătut. Se presară caşcaval ras şi se pune la cuptor, 20 – 25 de minute.
Musacaua de cartofi se poate servi cu verdeață presărată.