1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Cartofii în coajă roşie sunt foarte buni, deoarece nu se crapă în timpul fierberii şi dau un gust special preparatelor.
2. Se taie ardeii copţi cubuleţe, iar ciupercile se curăţă, se spală, se taie şi se călesc în puţin ulei. Se lasă să fiarbă în sucul propriu, să scadă şi la final se condimentează cu sarea şi piperul după gust.
3. Separat, se bat ouăle spumă şi se amestecă cu caşcavalul ras, cu smântâna şi telemeaua rasă. Se curăţă cartofii, se taie rondele şi se aranjează în tava tapetată cu unt.
4. Se pune un strat de cartofi, ciupercile, ardei copţi, se toarnă un strat din compoziţia de brânzeturi şi tot aşa. Se acoperă cu compoziţia preparată şi se lasă la cuptor să se rumeneasă. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de pătrunjel.