1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă jumătate de oră, apoi se curăţă de coajă şi se taie felii.
2. Peştele se spală, se taie bucăţi şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se lasă deoparte 10 minute, apoi se prăjeşte în ulei, câte 5-6 minute pe fiecare parte. Separat, se călesc ceapa tăiată rondele, usturoiul tocat mărunt şi ardeiul gras, care se sting cu puţin vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit câteva minute. Se condimentează cu sare şi piper.
3. Se unge o tavă cu puţin ulei şi se aşază un strat de cartofi, apoi ceapa călită cu ardeiul gras şi 2-3 roşii tăiate cubuleţe. Se presară boabele de piper, se aşază bucăţile de peşte şi deasupra se pun 2 roşii tăiate felii şi restul de cartofi.
4. Se toarnă restul de vin îndoit cu apă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-45 minute. Cu puţin înainte de a fi gata, se presară verdeaţa tocată mărunt.