Musaca picantă

Musaca picantă

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 300 g urdă
  • 3 ouă
  • 3 cepe
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura mărar
  • 3-4 ardei capia
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 50 g caşcaval
  • 60 g unt
  • boia dulce
  • boia iute
  • 4-5 roşii
  • lapte

Mod De Preparare

1. Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se pun la fiert la foc mic în apă cu sare, acoperiţi cu un capac.

2. Separat, se curăţă ceapa, se taie solzişori, ardeiul se taie fâşii subţiri şi se călesc în puţin ulei de măsline până se înmoaie.

3. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul de roşii se pune peste sosul de ceapă şi ardei, se condimentează cu boia dulce şi iute, piper şi sare şi se lasă să mai scadă câteva minute.

4. Se amestecă urda cu două ouă şi cu mărarul tocat mărunt, se pregăteşte piureul cu unt, puţin lapte şi un ou. Se tapetează tava cu unt şi cu pesmet, se întinde un rând de piure, unul de urdă, la mijloc tocăniţa, un rând de urdă şi se acoperă cu un strat de piure. Se rade caşcaval pe deasupra şi se serveşte ornată cu verdeaţă.

Evaluează
Alte rețete