Muşchi învelit

Muşchi învelit

Ingrediente

  • 600 g carne vită
  • 200 g slănină
  • 1 muşchiuleţ porc
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă albă
  • sare
  • piper
  • condimente după gust

Mod De Preparare

1. Se dau prin maşină carnea, slănina, ceapa şi ardeiul gras. Se va obţine o pastă de carne, care se condimentează după gust.

2. Se unge cu ulei o bucată de folie de aluminiu, măsurată cât să acopere compoziţia şi să o împacheteze. Se pune umplutura, nivelată în strat uniform. Deasupra, se aşază muşchiul şi se împachetează totul, cu ajutorul foliei. Se întorc capetele foliei pe dedesubt, să nu pătrundă apă din tavă, şi se aşază rulada în tava pentru cuptor. Se adaugă apă şi se lasă la fiert, la foc mic, în cuptor, cam 80 de minute.

3. Când e gata, se scoate rulada, se lasă la răcit, apoi se taie felii.

Evaluează