O prăjitură rapidă, gustoasă, cu nume interesant, pe care o cumpărăm semipreparată de la magazin fără să știm cât de repede și ușor se poate face în propria casă: mușuroiul!
Preîncălzește cuptorul.
Într-un bol mare, bate cu mixerul ouăle cu zahărul până formează o spumă cremoasă. Adaugă laptele, uleiul și vanilia și amestecă până se omogenizează. Adaugă jumătate din cantitatea de făină, cacao și praful de copt, cernut printr-o sită. Amestecă la treaptă medie, cu mixerul. Cerne prin sită și făina rămasă și apoi încorporeaz-o cu mixerul. Pe fundul unei tave rotunde de tort pune o hârtie de copt și toarnă aluatul, uniformizând cu o spatulă. Dă la cuptor 25 de minute, la 180 de grade sau până când aluatul nu se mai lipește de scobitoare. Scoate-o și las-o la răcit un pic. Scoate-o pe o tavă și îndepărtează hârtia de copt de pe fund.
Cu ajutorul unui cuțit taie mijlocul aluatului, lăsându-i o margine cam de 2-3 cm grosime. Înăuntru pune câteva banane, una lângă alta – câte îți încap. Ce ai îndepărtat pune deoparte pe o farfurie – vei folosi mai târziu!
Într-un cratiță mare, pune făina, amidonul și zahărul. Adaugă laptele și, la foc mediu, amestecă până se îngroașă. Atunci adaugă untul și vanilia, amestecând ușor până se încorporează în cremă. Lasă la răcit.
Separat, bate laptele cu pudra de frișcă, cu mixerul, până se întărește. Adaugă deasupra crema din cratiță și combină-le, cu ajutorul unei spatule de plastic. Cu jaujutorul unui robot de bucătărie, mărunțește ciocolata (sau rade-o pe răzătoare). Încorporeaz-o în cremă și dă totul la frigider pentru 30 de minute. Toarnă crema peste aluatul cu banane și uniformizează. Dă aluatul rămas la robot. Pudrează-l, mai apoi, deasupra prăjiturii, acoperind cu totul stratul de cremă.
Mușuroiul este gata!
Foto: mușuroi cu banane / shutterstock