Mutrişoare vesele

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 250 g făină
  • 130 g margarină
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuş
Pentru umplutură
  • 1 borcan mic gem de fructe
  • 50 g ciocolată menaj
  • 50 g nucă măcinată

Mod De Preparare

1. Din făină, margarină, zahăr pudră şi gălbenuş, se frământă un aluat omogen, consistent. Se rulează cu palmele, până se obţine un baton cu diametrul de aproximativ 4 cm. Se înveleşte aluatul în folie şi se dă la frigider, cam o jumătate de oră.

2. Se scoate aluatul de la rece, se îndepărtează folia şi se taie din el rondele de aproximativ 1 cm grosime.

3. Tava de copt se tapetează cu hârtie specială. Se aşază rondelele de aluat, având grijă ca jumătate dintre ele să aibă „sculptate” ochi şi gură, imitând un chip zâmbitor. Se bagă în cuptorul încins, pentru 20 minute, la foc mic.

4. Umplutura se face dintr-un amestec de gem, ciocolată de menaj rasă şi nucă măcinată.

5. Când s-au răcit fursecurile, se lipesc între ele cu umplutură, o feţişoară şi un fursec simplu.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.