1. Se face un sirop legat din zahăr, jumătate pahar cu apă şi rom. Se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă ciocolata rasă şi cacaua. Se amestecă până se topeşte şi se înglobează ciocolata. Se separă un sfert din compoziţie, se amestecă cu 20 g unt şi se păstrează pentru glazură.
2. În restul de cremă se adaugă gălbenuşurile şi se pune pe foc, deasupra unui vas cu apă clocotită. Se amestecă continuu până se îngroaşă, apoi se lasă să se răcească şi se adaugă 200 g unt frecat spumă.
3. Se întinde crema de ciocolată în strat subţire pe foile de napolitane, care se suprapun şi se pun la presat între două planşete. Se lasă la rece 2-3 ore, apoi se taie bucăţi cu un cuţit mare, care taie bine.
4. Fiecare bucată de napolitană se înmoaie în glazura de ciocolată încălzită puţin şi se lasă să se răcească pe o suprafaţă curată.