„Nebunie” cu pepene galben

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg pepene galben
  • 500 g zahăr
  • 1 plic gelatină
  • zeama de la 6 lămâi
  • 2 batoane de vanilie

Mod De Preparare

1. Se taie pepenele în două, se curăţă de seminţe şi se decojeşte.

2. Se spală, după care se taie în cuburi.

3. Se amestecă gelatina cu cuburile de pepene şi cu zeama de lămâie, se pun într-o oală şi se dau la fiert. Când încep să fiarbă, se adaugă şi zahărul şi se amestecă bine. Se adaugă vanilia. Se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute.

4. Se pune dulceaţa în borcane, se închide ermetic şi se aşază într-un loc întunecat şi rece.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă