Desertul cu care bunica alegea mereu să ne îndulcească, negresa probabil aminteşte tuturor de gustul copilăriei.
Moale şi crocantă în acelaşi timp, prăjitura este un deliciu rafinat şi uşor de făcut.
Iată cum se pregăteşte:
Pregăteşte două boluri, unul pentru crema de ciocolată şi altul pentru aluat.
Mai întâi, topeşte ciocolata neagră împreună cu untul, astfel încât să se formeze o pastă omogenă. În paralel, cu mixerul amestecă ouăle şi zahărul şi adaugă treptat sosul de ciocolată. În celălalt bol pune făina şi cacaua şi presară puţină sare, apoi adaugă compoziţia rezultată mai sus.
Adaugă esenţa de vanilie sau rom, bucăţile de ciocolată neagră şi cele de nucă, amestecând bine compoziţia. Încinge cuptorul şi pregăteşte tava, în care indicat este să pui o foaie de copt.
Toarnă amestecul în tavă şi lasă-l la cuptor aproximativ 30 de minute.