1. Se lasă margarina la temperatura camerei cu aproximativ 2 ore înainte de a se folosi. Se pune apoi într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră. Se adaugă praful de sare, coaja de lămâie, praful de copt stins în zeama de lămâie, laptele, cacaua şi făina cernută.
2. Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. Se întinde uniform şi se bagă în cuptor, la 180°C, aproximativ 40 de minute.
3. În acest timp, se prepară glazura. Se topeşte ciocolata albă la baie de aburi, se adaugă margarina, şerbetul de lămâie şi laptele soia. Se lasă să mai fiarbă 15 minute şi se răceşte la temperatura camerei.
4. După ce s-a copt prăjitura, se lasă să se răcorească, se toarnă glazura, se întinde uniform şi se ornează cu ciocolata de menaj. Se taie pătrăţele şi se serveşte la ceai sau cafea.
Incearca un desert clasic romanesc, prajitura Carpati!