Negresă cu zmeură: oferă clasicei negrese un twist neașteptat, cu ajutorul fructelor! Zmeura se potrivește de minune cu ciocolata, contrastul dulce-acrișor-amărui fiind de vis.
Negresele sunt unele dintre cele mai populare deserturi din lume, ele fiind originare din Statele Unite ale Americii. Rețeta de bază are câteva ingrediente, care se găsesc în aproape orice bucătărie: făină, ouă, unt, zahăr, cacao și ciocolată.
Textura lor variază în funcție de cum sunt preparate: pot fi dense și ciocolătoase, amintind de ciocolata de casă, sau pot fi pufoase și aerate, precum un pandișpan. Totul depinde de preferințe. La aluatul de bază se pot adăuga tot felul de topping-uri adiționale: fructe, nuci, stafide, bomboane și altele.
Există și varianta „blondie' („blondină'), care are aceeași rețetă de bază precum negresa clasică, însă nu folosește cacao, iar ciocolata din compoziție este albă.
Termenul de „negresă' a fost folosit pentru prima oară în 1896, în „Boston Cooking-School Cook Book', scrisă de Fannie Farmer. Rețeta descria niște prăjiturile cu melasă, care nu conțineau însă ciocolată sau cacao. Prima rețetă de negresă cu ciocolată a fost publicată trei ani mai târziu, în „Machias Cookbook'. O gospodină din Whitewater, Wisconsin, SUA, pe nume Marie Kelley, a împărtășit rețeta cu pricina.
Iată cum poți face negresă cu zmeură în doar câțiva pași simpli:
Foto: 123rf.com