Desert: Negrese cu cireşe şi ciocolată

De Ileana,

Ingrediente

  • 1 lingura zahăr
  • 1 praf scorţişoară
  • 1 lingura amidon
  • 1 ceasca cireşe
  • 100 g făină
  • 200 g zahăr
  • 4 bucati oua
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolată 70% cacao
  • unt pentru formă

Mod De Preparare

►Se unge cu unt o formă cu diametrul de 24 cm. Ciocolata şi untul se topesc pe baie de aburi. Se amestecă până se obţine o cremă. Albuşurile se bat bine, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi se combină cu albuşurile, după care se încorporează în ciocolata cu unt. Se pune şi făina şi se amestecă până când se obţine un aluat dens. Se pune în forma şi se coace cca 20 de minute. Se scoate şi se lasă să se răcească în formă.
► Umplutura: se pun cireşele cu trei linguri de apă într-o crăticioară, apoi se pune şi zahărul. Scorţişoara, amidonul şi trei linguri de apă se amestecă separat, apoi se încorporează şi se amestecă până se obţine un sos dens.
► Se taie aluatul în 15 pătrate, apoi fiecare pătrat în două triunghiuri şi se serveşte cu sos şi cireşe.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă