Negrese depravate

negresa cu strat de oreo

De erikachivu,

Ingrediente

  • 1 ceasca fulgi de ciocolata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/4 ceasca faina
  • 1 1/4 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou mare
  • 3/4 ceasca zahar
  • 1/4 ceasca zahar brun
  • 1/2 ceasca unt nesarat
Pentru blatul straciatella
  • 1/2 ceasca faina
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • 3/4 ceasca pudra de cacao
  • 1 1/4 cesti zahar
  • 10 linguri unt nesarat
Pentru blatul de negresa
stratul de oreo
  • 30 bucati biscuiti Oreo
pentru servit
  • 500 g inghetata

Mod De Preparare

Învață cum să prepari chiar tu cele mai depravate negrese, care vor incita la păcat chiar și cele mai pure persoane din familia ta.

Mod de preparare:

Pentru blatul de negresă: Se amestecă pe foc mic untul până se topește și se adaugă zahărul și pudra de cacao. Se dă deoparte de pe foc amestecul. Adaugă sarea, vanilia, și când s-a mai răcit, ouăle. Amestecă bine și adaugă treptat făina.

Pentru blatul de straciatella: Separat, amestecă bine untul și zahărul, bătându-le spumă. Adaugă ouăle și vanilia și apoi făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecă până la omogenizare completă, apoi adaugă fulgii de ciocolată sau ciocolata rasă cu o spatulă, foarte încet.

Încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și tapetează fundul unei tăvi pentru prăjituri cu folie de aluminiu, apoi unge aluminiul cu puțin ulei.

Toarnă stratul de blat straciatella în tavă și presează bine marginile, apoi pune biscuiți oreo în strat compact, pe un singur rând (nu pune biscuiții unul peste altul, ci unul lângă altul).

Toarnă aluatul de negrese depravate peste biscuiții oreo și întinde bine, astfel încât să fie uniform distribuit peste straturile inferioare.

Dă la cuptor circa 30-35 de minute și servește negresele depravate după ce s-au răcit puțin, cu înghețată

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.