Negrese cu cocos

Negrese cu cocos

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 ml lapte
  • 400 g zahăr
  • 200 g unt
  • 50 g cacao
  • 4 ouă
  • 1/2 cana miez de nucă tăiată mărunt
  • 4 linguri nucă de cocos
  • 1 pachet praf de copt
  • 200 g făină
Pentru ornat
  • 50 g ciocolată
  • 2 linguri nucă de cocos

Mod De Preparare

1. Într-o crăticioară de 2-3 l se pun la foc mic laptele, zahărul, cacaua cernută şi untul. Cu o lingură de lemn se amestecă până când dă în clocot şi se leagă puţin. Se separă 7-8 linguri şi se păstrează pentru glazură, iar restul se lasă să se răcească.

2. Se adaugă apoi gălbenuşurile, nuca, nuca de cocos, albuşurile bătute spumă şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul bine încins şi se coace, la foc potrivit, 40-45 de minute.

3. Pentru glazură, se adaugă ciocolata rasă peste crema păstrată şi se amestecă la cald până se topeşte ciocolata. Se toarnă apoi pe blatul copt şi puţin răcit şi se întinde uniform pe toată suprafaţa. Se taie prăjitura când se răceşte şi se ornează cu nucă de cocos.

Evaluează